Data analyse

Je beschikt over een grote hoeveelheid klantdata. Met deze data wil je op eenduidige wijze inzicht krijgen in het loyaliteitsgedrag van jouw klanten. Onze specialisten voeren de juiste analyses voor je uit en rapporteren helder.

Methodiek

Een uitstroomanalyse geeft inzicht in welke klanten op welke momenten uitstromen, om zo de levenscyclus van klanten te kunnen optimaliseren. Tevens kunnen we een voorspellend churnmodel ontwikkelen en integreren in jouw data. Bij de analyse van klantwaarde weet je hoeveel een klant op welk moment waard is. Aanvullende segmentatie geeft daarbij een goed beeld van specifieke groepen klanten. Aansluitend geven we advies hoe je jouw klanten effectiever kunt benaderen.

Resultaat

Aan de hand van de analyses krijg je inzicht in en grip op het klantgedrag, de klantwaarde, de klantbehoeften en de mate van relatiebereidheid van jouw klanten. Het gevolg: een loyaliteitsstrategie met een gerichte klantbenadering en effectieve campagnes en/of programma’s die helemaal aansluiten op jouw klanten.

Case: AccorHotels programma optimalisatie

Hotelketen AccorHotels had al haar eigen programma Le Club AccorHotels, maar deze voldeed nog niet volledig. Ze wilde de impact hiervan vergroten en vroegen daarom Dunck om hulp.

Het doel was om de benefits en contactmomenten binnen het programma beter aan te laten sluiten bij de behoeften van hotelgasten. Om dit te bereiken voerden wij klant- en stakeholderonderzoek uit.

Resultaat is dat AccorHotels nu meer inzicht heeft in de resultaten van en ervaringen met het huidige programma. Daarbij kwamen we tot verschillende quickwins en strategische verbeterrichtingen voor het bestaande programma.

Meer weten over data analyse?

Vul het contactformulier in en laat ons contact met jou opnemen.

Wat klanten over ons zeggen

Wij hebben data analyse gedaan voor:

Meest gelezen artikelen op Loyaltyfacts.nl

Hulp nodig bij jouw data analyse?

Neem contact op met Dunck en samen kijken we naar de mogelijkheden om jou te helpen inzicht te krijgen in de loyaliteit van jouw klanten. Wil je weten hoe wij met jouw gegevens omgaan, bekijk dan ons privacystatement.

Leon Toonen